Resepi Kek Milo Bakar
Resepi Kek Milo Bakar

Resepi Kek Milo Bakar Sukatan Cawan – Berjumpa lagi bersama kami kali ini kami nak kongsikan resepi kek milo lagi akan tetapi kali ini kami kongsikan resepi kek milo yang berbeza. Kali ini kami nak kongsikan resepi kek milo bakar sukatan cawan. Resepi kek milo bakar ini lebih banyak yang mencari daripada resepi kek kukus milo. Kenapa ? kerana Kek milo bakar ini punya rasa yang sangat lazat. Resepi kek milo bakar sukatan cawan ini ialah salah satu resepi kek yang sangat digemari mulai dari anak-anak mahupun orang-orang dewasa. Kelezatan kek milo bakar ini yang boleh buat seperti itu. Resepi kek milo bakar mudah ini sangat lah mudah kerana pembuatannya pun tak berbeza dengan kek kukus milo. Akan tetapi pada pemasakannya yang berbeza, jika resepi kek kukus milo itu dikukus sedangkan resepi kek milo bakar itu dibakar.

Selain itu teksturnya pun sangat berbeza jika kukus akan membuahkan hasil yang lembut sedangkan yang dibakar agak sedikit kasar. Jika dikata soal rasa resepi kek milo bakar lebih unggul daripada saingannya pun. Kami tahu resepi kek milo bakar ini dari my lovely mother yang senantisa mengkongsikan resepi-resepi kek dan mengajarkan cara membuat keknya. Resepi kek milo bakar ini murnia dari resepi my lovely mother yang mengajarkan kami membuat kek.

Resepi Kek Milo Bakar
Resepi Kek Milo Bakar

Bagi anda yang sudah tak sabar dengan resepi kek milo bakar sukatan cawan ini tak perlu risai risau kerana kami sudah menyediakannya dibawah ini bisa anda praktikan langsung dirumah tentunya. Tak usah buang-buang masa lagi sila rujuk resepi kek milo bakar sukatan cawan dibawah ini ya hehe.

Resepi Kek Milo Bakar Sukatan Cawan

Bahan-Bahan Yang Digunakan :

  1. 4 biji telur
  2. 6 sudu besar Milo
  3. 1 tutup esen vanilla

Cara Membuat Kek Milo Bakar Sukatan Cawan :

  1. Mix sahaja dalam 4 minit
  2. Masuk dlm loyang “8x8 dan bakar 25 minit api atas bawah pada suhu 140°c (ikut oven masing-masing)

Sangat simple kan resepi kek milo bakar sukatan cawan diatas ? Anda tentu bisa membuat resepi kek milo bakar sukatan cawan diatas. Sampai jumpa lagi diresepi kek selanjutnya bye. Thank’s

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here