Resepi Kek Pandan Kukus Sukatan Cawan

Resepi Kek Pandan Kukus

Resepi Kek Pandan Kukus

Resepi Kek Pandan Kukus – Ya, berjumpa lagi bersama kami di web resepi kek sedap yang senantisa berkongsi pelbagai macam jenis resepi kek sedap dan resepi kek terkini. Pada waktu ini kami nak kongsikan resepi kek yang paling banyak diminati dan digemari di khalayak ramai ialah resepi kek pandan kukus sukatan cawan. Resepi kek pandan kukus sukatan cawan ini mempunyai rasa yang sangat lazat dan sedap jadi tidak hairan bila resepi ini banyak sekali dicari dan digemari dikhalayak ramai. Resepi kek pandan kukus sukatan cawan ini bisa dikata resepi yang sangat mudah dibuatnya. Resepi kek pandan ini memiliki teksture yang moist dan sedad di mulut. Resepi kek pandan kukus moist ini sangat viral dikalangan rakyat Malaysia hal ini dikeranakan punya cita rasa yang sangat sedap.

Resepi Kek Pandan Kukus mudah ini adalah perpaduan antara bahan kek kukus dan daun pandan. Daun pandan itu lah yang membuat rasa kek pandan kukus ini memiliki cita rasa yang khas ialah rasa pandan. Kek pandan kukus ni pun sangat mudah tuk anda cuba tentunya. Resepi kek pandan kukus gebu ini tentunya sudah banyak sekali di Internet, meski seperti itu kami tetap nak kongsikan resepi kek pandan kukus simple ini kepada anda semua. Kerana resepi yang nak kami kongsikan tentunya mempunyai perbedaan dengan resepi kek pandan kukus sukatan cawan yang laiinya

Resepi Kek Pandan Kukus
Resepi Kek Pandan Kukus

Bagi anda yang sudah tak sabar lagi dengan resepi kek pandan kukus moist sukatan cawan ala resepi kek sedap tak perlu risau kerana kami sudah siapkan resepi kek pandan kukus sukatan cawan untuk anda semua. Resepi kek pandan kukus sukatan cawan ini sangat kami sarankan untuk anda cuba dirumah. Akan tetapi anda semua harus mengikuti semua yang ada di resepi kek pandan kukus sukatan cawan yang kami sediakan dibawah, kerana jika anda tak mengikutinya tenty memiliki rasa yang berbeza dan kurang lazat tentunya. Sudah tak perlu buang-buang masa lagi sila rujuk resepi kek pandan kukus sukatan cawan dibawah ini.

Resepi Kek Pandan Kukus Sukatan Cawan

Bahan-Bahan Yang Digunakan :

 1. 1/2 sudu teh baking powder
 2. 100 gr mentega dicairkan
 3. 175 gr tepung gandum
 4. 4 biji telur
 5. Daun pandan secukupnya
 6. 125 gr gula halus
 7. 1/2 sudu teh ovellette

Cara Membuat Kek Pandan Kukus :

 1. Pukul telur,gula dan ovelette hingga kembang, masukkan pes pandan dan pukul lagi.
 2. Masukkan pula tepung gandum yang di ayak dengan baking powder dan pukul lagi, lalu masukkan mentega yang di cairkan tadi.
 3. Pukul sebentar dan tuang kedalam loyang.
 4. Kukus selama 45minit atau sehingga masak.

Demikian lah resepi kek pandan Kukus Sukatan Cawan. Sangat Mudah bukan cara membuat resepi kek kukus pandan sukatan cawan diatas ? Tentu sangat lah mudah. Apabila ada tambahan resepi dari anda semua jangan lupa anda tulis dikolom komentar ya. Sampai jumpa lagi di resepi kek pandan kukus selanjutnya. Thank’s